Emma de ontwerper

Emma is gespecialiseerd in het ontwerpen van logo's, huisstijlen, drukwerk en promotie materiaal. Ze staat bekend om haar esthetische werk dat tot in de details is uitgewerkt.

 

Tijdens haar studie ‘Media Design’ op het ROC te Nijmegen, heeft ze veel praktische kennis op gedaan op het gebied van grafisch ontwerp en fotografie. Door stage te lopen bij kleine en grote bedrijven heeft ze de ontwerpwereld al vanuit verschillende perspectieven kunnen ervaren.  

Emma Knoops
Emma de gelijkheidsstrijder 

“We leven in een maatschappij waarin gelijke rechten nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Als ontwerper heb ik het vermogen om mensen hierover aan het denken te zetten op een prikkelende, visuele manier.” Emma ontwerpt met een betekenis dat levens kan veranderen. Door middel van beeld maakt ze het liefst (sociaal) maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar.

Door het gesprek aan te gaan en uitgebreid onderzoek te doen, kan ze zich goed inleven in de doelgroep. “Ik vind het belangrijk dat zij onderdeel uit maken van het onderzoek of het eindwerk. Op deze manier wordt de juiste boodschap gecommuniceerd. Want samen staan we sterker dan alleen.”

 

Tijdens haar studie ‘Grafisch en Ruimtelijk ontwerp’ heeft ze de minor 'Arts & Humanity' gevolgd. Door middel van onderzoek en lessen in (politieke) filosofie en ethiek is ze aan de slag gegaan met vragen als: Hoe zet je verandering in gang? Hoe creëer je impact? Wat kunnen we doen om samen de wereld te verbeteren?

IMG_7560.JPG
Emma de kunstenaar

Als kind zijnde was Emma altijd al het meest in haar element wanneer ze mocht tekenen en kleuren. Jaren later is dit nog steeds een van haar favoriete bezigheden. Haar werk is te omschrijven als figuratief en vrouwelijk. Ze maakt gebruik van acrylverf, aquarelverf en pastelkrijt.  

 

Haar liefde voor beeldhouwen ontstond tijdens een workshop in 2017. 'Het bewerken van de steen heeft een mediterende werking op mij waardoor ik de wereld om mij heen eventjes vergeet.' Bij het beeldhouwen maakt ze gebruik van zachte en middel harde steensoorten, zoals speksteen, albast en serpentijn.

“Ik wil de wereld mooier achter laten dan waarin ik haar heb gevonden.”

studio_CONE_Emma_Knoops_Nina_Hubers.jpg
 
hangop

Samen met conceptueel kunstenaar Sophia van der Wal heeft Emma het platform ‘hangop’ opgericht. Ze bieden hiermee een podium aan jonge kunstenaars en ontwerpers.

Het bijzondere is dat alles in een beperkte oplage wordt uitgevoerd waardoor u altijd een exclusief exemplaar in huis heeft.

 
studio CONE

Samen met Nina Hubers vormt Emma het ontwerpduo studio CONE. Door het inzetten van co-creatie zijn hun oplossingen altijd op maat gemaakt. Ze doorbreken taboes door verbindingen te ontwerpen tussen mensen, organisaties en hun omgeving. Dit doen ze in de vorm van installaties, publieke interventies en (bewustwording)campagnes.

IMG_7429-kleur.jpg

Opleiding

2016 - 2020  

Grafisch en ruimtelijk ontwerp (New Design & Attitudes)

St. Joost School of Art & Design

 

2018  

Minor Arts & Humanity 

St. Joost School of Art & Design

2011  -  2015  

Mediavormgever

ROC Nijmegen

Ervaring

Initiatiefnemer Geen kind, prima toch?

Mede-eigenaar studio CONE 

Medeoprichter hangop

Expositie

2020

NOW SHOW - Geen kind, prima toch? - Stokvishallen, Breda

 

2019  

Tour de Belcrum - Stille strijd - Belcrum, Breda 

 

2018  

Gevangenen van de hoop - Schone Schijn - Electron, Breda

2016  

Kunstroute - schilderkunst - Beuningen